Vtlb & beslagvrije voet

  • Docent: mevrouw drs. Karen Stoffels-Montfoort & de heer mr. dr. Arnoud Noordam
  • PE-punten: 6, waarvan 4 Vtlb-punten (Bureau WSNP (RvR), KBvG, Kiwa, Horus)
  • Cursusdata: 28 september (Den Bosch) en 16 november (Zwolle)
  • Dagprogramma voor de indeling van de cursusdag op locatie: zie flyer.

In het najaar van 2021 verzorgen wij de Cursus Vtlb & beslagvrije voet

Inhoud cursus:
In de cursus Vtlb & beslagvrije voet bespreekt docent drs. Karen Stoffels de grondslagen en systematiek van het Vrij te laten bedrag (Vtlb) en de beslagvrije voet, volgens de nieuwe regelgeving per januari 2021. Het Vtlb-rapport en de Vtlb-calculator nemen hier een prominente plaats in. Karen Stoffels zal ook samen met de cursisten Vtlb-berekeningen maken. Tevens zal er gezamenlijk een casus worden gemaakt en besproken. Later in de middag zal Arnoud Noordam de wettelijke regels en jurisprudentie bespreken die betrekking hebben op de beslagvrije voet en het Vtlb.

Casus en Syllabus: Tijdens de cursus maken de cursisten een Casus. Zowel de Casus als een Syllabus worden vóór de cursusdag aan de cursisten toegezonden.

Docent:
De heer mr. dr. Arnoud Noordam publiceert regelmatig over de Wsnp, geeft al bijna vijftien jaar les over schuldsanering en behandelt in zijn advocatenpraktijk onder andere Wsnp-appelzaken. Arnoud is sinds 1991 werkzaam als advocaat en promoveerde in 2007 op het proefschrift ‘Schuldsanering en goede trouw’. Arnoud is redactielid van het tijdschrift WSNP-Periodiek. Arnoud heeft ook ruim vijftien jaar ervaring opgedaan als faillissementscurator en bewindvoerder.

Mevrouw drs. Karen Stoffels-Montfoort is ruim twintig jaar werkzaam op het terrein van de schuldhulpverlening en Wsnp-bewindvoering. Karen is verbonden aan het Bureau Wsnp van de Raad voor Rechtsbijstand en betrokken bij de Werkgroep Rekenmethode vtlb van Recofa. Zij heeft veel kennis en ervaring met Vtlb-berekeningen en doceert al vele jaren.