Wet & Jurisprudentie Wsnp-traject

  • Docent: mr. dr. Arnoud Noordam
  • PE-punten: 6 (Bureau Wsnp (RvR), Kiwa & Horus)
  • Cursusdata: 3 november (Den Bosch), 10 november (Zwolle)
  • Dagprogramma: voor de indeling van de cursusdag, zie de flyer onderaan deze pagina

Inhoud van de cursus:
Dit najaar zal door Noordam Advocaten weer een geheel vernieuwde WSNP-cursus Actuele Jurisprudentie worden georganiseerd. Aan de hand van regelgeving en jurisprudentie doorloopt Arnoud Noordam het gehele Wsnp-traject. Aan de orde komen onder meer: het dwangakkoord en het moratorium, toelating tot de Wsnp, (tussentijdse) beëindiging van de regeling, boedelperikelen en het al dan niet toekennen van de schone lei.

Cursusmateriaal:
De casus en de syllabus zullen voorafgaand aan de cursus aan u worden toegezonden. Op de cursusdag zelf ontvangt u een hand-out van de PowerPoint.

Voor wie is deze cursus geschikt:
Deze cursus sluit goed aan bij de werkzaamheden van WSNP-bewindvoerders, beschermingsbewindvoerders, gerechtsdeurwaarders, rechtbankmedewerkers, advocaten en andere belangstellenden.

De docent:
De heer mr. dr. Arnoud Noordam publiceert regelmatig over de Wsnp, geeft al ruim tien jaar les over schuldsanering en behandelt in zijn advocatenpraktijk onder andere Wsnp-appelzaken. Arnoud is sinds 1991 werkzaam als advocaat en promoveerde in 2007 op het proefschrift ‘Schuldsanering en goede trouw’. Arnoud is redactielid van het tijdschrift WSNP-Periodiek. Arnoud heeft ook ruim vijftien jaar ervaring als faillissementscurator en bewindvoerder.

Aanmelden Wsnp-cursussen 2022

Ervaringen van cursisten