Actuele jurisprudentie Wsnp-traject

Cursuslocatie Zwolle: Grand Hotel Wientjes
  • Docent: mr. dr. Arnoud Noordam
  • PE-punten: 6 (Bureau WSNP (RvR), KBvG, Kiwa, BPBI)
  • Cursusdata: 8 oktober (Amsterdam), 29 oktober (Zwolle), 5 november (Den Bosch)
  • Dagprogramma: Voor de indeling van de cursusdag, zie de flyer.

Inhoud van de cursus:
Dit najaar zal door Noordam Advocatuur weer een geheel vernieuwde Wsnp-cursus Actuele Jurisprudentie worden georganiseerd. Aan de hand van regelgeving en jurisprudentie doorloopt mr. dr. Arnoud Noordam met u het gehele Wsnp-traject. Aan de orde komen onder meer: het dwangakkoord en het moratorium, toelating tot de Wsnp, (tussentijdse) beëindiging van de regeling, boedelperikelen en het al dan niet toekennen van de schone lei. Tevens zal er gezamenlijk een casus worden gemaakt en besproken.

Cursusmateriaal:
De casus en de syllabus zullen voorafgaand aan de cursus aan u worden toegezonden. Op de cursusdag zelf ontvangt u een hand-out van de PowerPoint.

Voor wie is deze cursus geschikt:
Deze cursus sluit goed aan bij de werkzaamheden van WSNP-bewindvoerders, beschermingsbewindvoerders, gerechtsdeurwaarders, rechtbankmedewerkers, advocaten en andere belangstellenden.

De docent:
De heer mr. dr. Arnoud Noordam publiceert regelmatig over de Wsnp, geeft al ruim tien jaar les over schuldsanering en behandelt in zijn advocatenpraktijk onder andere Wsnp-appelzaken. Arnoud is sinds 1991 werkzaam als advocaat en promoveerde in 2007 op het proefschrift ‘Schuldsanering en goede trouw’. Arnoud is redactielid van het tijdschrift WSNP-Periodiek. Arnoud heeft ook ruim vijftien jaar ervaring als faillissementscurator en bewindvoerder.

Aanmelden Wsnp-cursussen 2020

Ervaringen van cursisten